Tämä blogi kertoo neljän kaveruksen purjehduksista vuonna 1947 rakennetulla Hai-veneellä s/y Jolenella. Tervetuloa!
EVLI Hangon Regatta 2014 purjehdittiin 4.-6.7. Skumppahai nostettiin jo alkuviikosta Naantalissa ja vietiin Hankoon trailerilla torstaina. Veteenlaskun jälkeen riki säädettiin kohdilleen ja miehistö pääsi nauttimaan Hangon antimista ja valmistautumaan seuraavan päivän startteihin.

Perjantaina oli mukava keskituuli ja aallokko melko kevyttä. Radalla oli 18 haita ja tunnelma positiivisen odottava ennen ensimmäistä lähtöä. Ylitimme starttilinjan sijalla 17, joten suunnitelmista poikkeava takaa-ajo alkoi heti ensimetreiltä. Tulosta syntyi kuitenkin tasaisesti ja miehistö pelasi hyvin yhteen. Maaliviivan ylitimme kuudensina. Toinen startti oli huomattavasti parempi ja koko kilpailu tasaisempi, sijoituksena nelonen.

Lauantaina oli kovan sumun takia lykkäysviiri salossa. Hyödynsimme ylimääräisen odotteluajan torkkumalla veneessä ja keräten täten voimia tulevaan starttiin. Tunnin lykkäyksen jälkeen viiri laskettiin ja lähdimme radalle kevyen kelin siivittämänä. Ehdimme juuri ajoissa starttiin ja päätimme lähteä suurimmasta porukasta poiketen paaralla kohti ylämerkkiä. Tuuli vaihteli yhdestä kahteen metriä sekunnissa ja meno oli todella rauhallista, mutta haastavaa, koska pienetkin virheet kostautuvat rajusti näin kevyessä kelissä. Taistelimme melko kärjessä koko kisan ja maaliin tulimme toiselta ylämerkiltä samassa järjestyksessä. Aquarell vei voiton ja Skumppa toisena.

Sunnuntain navakkaan tuuleen lähdimme luottavaisena, koska edellisten päivien vaihtelevat kelit eivät olleet aiheuttaneet suurempia ongelmia. Kova aallokko ja tuuli tekivät viimeisestä päivästä haastavan ja ensimmäisessä startissa otimme sijan 10. Toiseen starttiin saimme trimmit paremmin kohdilleen ja hieman tuntumaa haastavaan aallokkoon. Toisesta startista tulimme maaliin neljäntenä ja täten sijoitus 10 hylättiin poisheiton myötä. Näin sarjaksi muodostui 6, 4, 2, (10) ja 4.

Skumppahai sijoittui kokonaistuloksissa Hangon regatan toiselle sijalle ja tämä jos jokin lämmitti kisaväsynyttä miehistöä! Fostersin voiton ja Skumpan kakkostilan myötä kaksi parasta sijaa Naantaliin. Lopulliset tulokset löytyy myös osoitteesta: http://www.hangoregattan.fi/index.php/fi/resultat