Tämä blogi kertoo neljän kaveruksen purjehduksista vuonna 1947 rakennetulla Hai-veneellä s/y Jolenella. Tervetuloa!
Odotettu ensimmäinen Hai-ranking kilpailu ajettiin Tampereella 9.-12.6. Vene saatiin Tampereelle hyvissä ajoin ennen ensimmäistä starttia, eli perjantain ja lauantain välisenä yönä. Aamulla vene laskettiin veteen ja purjehdimme todella kevyessä kelissä starttipaikalle. Onneksi lähtöä lykättiin kevyen tuulen vuoksi ja ehdimme linjalle ajoissa.

Lauantaina ajettiin kaksi lähtöä, joissa molempiin otimme hyvät startit, mutta jäimme hieman voittajavene SIV:lle. Lauantai-iltana oli Hai-purjehtijoiden illallainen Plevnassa, jossa jälkipuinnit suoritettiin hyvän ruuan ja oluen kanssa.
Sunnuntaina voitimme ensimmäisen lähdön, mutta toisessa ratkaisevassa lähdössä lähdimme ajamaan kilpaa SIV:n kanssa ja ajoimme Särkänniemen edustalla olevaan lähes tuulettomaan alueseen. Vei-Hai onnistui ajamaan radan keskeltä huomattavan kaulan meihin ja lopulta vielä SIV pääsi ohitsemme alamerkillä. Lopputuloksena Näsijärven regatassa toinen sija. Olimme tyytyväisiä vauhtiin, mutta paljon treenattavaa jäi vielä tulevia kisoja silmällä pitäen!

Terveiset Tampereelta!